Specialisten in Strafrecht, Contracten en Familierecht

Profiel Mr J.B. Faassen

Mr. J.B. (Bas) van Faassen (1986) heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft in 2013 de Master Strafrecht afgerond. Mr. Van Faassen heeft zijn masterscriptie geschreven over de reikwijdte van het zwijgrecht van de verdachte en het zwijgrecht als bewijsoverweging. Juist nu met het recht op verhoorbijstand is zijn specialistische kennis oontbeerlijk geworden bij een goede verdediging. 

Na het afronden van de Master Strafrecht heeft mr. Van Faassen ervaring opgedaan bij onder meer het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum en als griffier aan de Rechtbank Amsterdam, Strafsector. Zijn voorkeur voor het werken in de advocatuur is tijdens deze periode versterkt en toen de gelegenheid zich voordeed heeft hij de overstap gemaakt naar Alpha Advocaten. Inmiddels heeft hij al ervaring opgedaan in meerdere Drugs-gerelateerde zaken en werkt hij aan de verdediging in talloze zaken waarin de cliënten worden verdacht van moord of doodslag.

Mr. Van Faassen is een doortastende en betrokken advocaat die zich inzet om het maximale uit een strafzaak te halen met een scherp oog voor de belangen van de cliënt. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het commune strafrecht, waarbij zijn interesse uitgaat naar geweld- en Opiumwet delicten.